Când am demarat proiectul Minipovești, ne-am dorit ca fiecare poveste să fie atât text, cât și audio. Știam că mediul „cititului” audio crește destul de mult și în România, dar nu ne așteptam ca playerul audio de pe site-ul Minipovești, canalul de Spotify și cel de Youtube să fi fost accesate de mii de cititori în mai puțin de două luni de la lansarea proiectului.
„Cititul” audio implică și cele mai multe resurse, așa că, pentru a face proiectul Minipovești sustenabil aveam nevoie de un partener care să înțeleagă misiunea proiectului și să ne ajute să-l continuăm pe termen lung.
Și cum în povești aliații vin atunci când e nevoie de ei, UNATC I. L. Caragiale ni s-a alăturat fără ezitare. Datorită lor și a departamentului Multimedia: Sunet-Montaj, Minipoveștile vor prinde voce în studioul de înregistrări al UNATC-ului, editate de studenți, sub atenta coordonare a Lect. Univ. Dr. Iolanda Girleanu. Trebuie să menționăm și că acest parteneriat nu putea să se concretizeze fără sprijinul Lect. Univ. Dr. Gabriela Suciu-Pădurețu, Prodecan al Facultății de Film.
Mulțumim, UNATC! Să fie cu multe povești audio și cu mulți ascultători!
Despre autor:
Mihai Mănescu
MIHAI MĂNESCU este scriitor, scenarist, producător și specialist în comunicare. A absolvit UNATC în 2007 și a obţinut doctoratul în cinematografie și media în 2011. Este Conferențiar Universitatea Hyperion de peste 10 ani, unde predă scenaristică, cursurile sale fiind influenţate de principiile călătoriei eroului create de renumitul profesor de mitologie Joseph Campbell, a cărui carte Eroul cu o mie de chipuri a tradus-o în 2013. În paralel cu cariera de povestitor, Mihai Mănescu a căpătat o vastă experiență în ONGurile din România, ca manager de comunicare, dar și în educație, în prezent el fiind Marketing & Communications Manager la platforma de testare standardizată, BRIO.ro.
Din 2022 este membru fondator al Asociației Susțin.org, o organizație nonprofit, care ajută alte ONGuri în dezvoltarea campaniilor de fundraising și comunicare. Este, de asemenea, membru al Asociației „De Basm“, Asociația scriitorilor pentru copii și adolescenți din România.
A debutat în volum cu cartea „Copacul dorințelor: Amintiri din copilărie” (Humanitas Junior, 2022), în 2023 a lansat cartea „Povești despre Speranță” (Humanitas Junior) și în 2024 se pregătește pentru lansarea unui nou roman pentru copii, „Comoara lui Harap Alb” (Humanitas Junior)